قرارداد همکاری علمی با دو استاد برجسته ایرانی خارج از کشور

با حضور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، آقایان دکتر محمد شاهیده پور استاد دانشگاه ايلينويز آمریکا و دکتر حمیدرضا زارعی پور استاد دانشگاه کالگری کانادا به عنوان اساتید مدعو همکاری خود را با دانشگاه تبریز شروع نمودند.

دکتر محمد شاهیده پور استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر و مدير مركز نوآوري مهندسي برق در انستيتو تكنولوژي ايلينويز آمريكا (Illinois Institute of Technology) می‌باشند. ایشان به مدت ۳۰ سال استاد دانشگاه ايلينويز بوده و در سال‌هاي ۲۰۰۵-۲۰۱۰ بعنوان رييس دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر اين دانشكده فعاليت داشته‌ است. دکتر شاهيده‌پور بعنوان يك متخصص برجسته در زمينه بهينه‌سازي و كنترل سيستم‌هاي توليد و توزيع برق و همچنين در مدل‌سازي اين سيستم‌ها در سطح بين المللي شناخته شده‌ است. وی مجری بیش از هفتاد قراداد پژوهشی در دنیا بوده و سردبیر نشریه شبکه هوشمند IEEE است. این دانشمد ایرانی راهنمایی بیش از ۵۰ پایان نامه دکتری و ۳۵ پایان نامه فوق دکتری را برعهده داشته و پایه گذار مرکز تحقیقاتی کاربرد انرژی های نو برای بقای بشریت (Renewable Energy Application to Conserve the Humanity REACH) است.
دکتر شاهیده پور مولف ۶ كتاب مرجع و بيش از ۴۰۰ مقاله در زمينه برنامه‌ريزي و كنترل سيستم‌هاي توليد و توزيع برق بوده و در سال ۲۰۰۹ بعنوان مولف، جايزه يكي از بهترين مقالات منتشر شده در مجله  IEEE Transaction on Power Systems را از انجمن بين المللي  IEEE دريافت نمود. ايشان مدرك كارشناسي خود را در رشته مهندسي برق از دانشگاه صنعتي شريف در سال ۱۳۵۶ و مدارك كارشناسي ارشد و دكتراي خود را از دانشگاه ميسوري در سال‌هاي ۱۳۵۷ و ۱۳۶۰ دريافت نموده است. دكتر شاهيده‌پور عضو کمیته مطالعات ریزشبکه‌های سازمان ملل بوده و پروژه‌های عملی متعددی را در زمینه ریزشبکه‌ها و شبکه های هوشمند اجرا کرده که می‌توان به ریزشبکه دانشگاه ايلينويز آمریکا  با قابلیت عملکرد جزیره‌ای، ریزشبکه مبتنی بر سلول‌های خورشیدی جزیره Virgin و ریز شبکه‌های فرودگاه‌ها و قطارهای شهری اشاره نمود. وی به تازگی در سال ۲۰۱۶ به پاس دستاوردهای پژوهشی خود در زمینه «برنامه ریزی تولید در بازارهای برق و در حضور منابع متغیر انرژی تجدید پذیر» عضو فرهنگستان مهندسی ایالات متحده آمریکا شده است.
دکتر حمیدرضا زارعی‌پور، استاد دانشگاه کالگری (Calgary) کانادا، مدارک کارشناسی خود را از دانشگاه‌ خواجه نصیرالدین طوسی در سال 1995، کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه تبریز در سال 1997 و  دکتری خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه واترلوی کانادا درسال 2006 اخذ نمودند. ایشان تا دسامبر 2006 به عنوان کارشناس ارشد آزمایشگاه دانشگاه Waterloo (کانادا)، از ژانویه 2013 تا اکتبر 2013 (10 ماه) به عنوان مهندس مشاور بهره بردار سیستم برق آلبرتا، از آوریل 2012 تا ژوئن 2015 (3 سال و 3 ماه) به عنوان دانشیار دانشگاه کالگری و از ژوئن 2015 تاکنون به عنوان استاد دانشگاه کالگری، فعالیت داشته‌اند. ایشان چندین بار به عنوان استاد سال در دانشکده مهندسی دانشگاه کالگری، استاد راهنمای نمونه و مولف مقالات برتر کنفرانس‌های متعدد انتخاب شده اند. اجرای بیش از 16 طرح تحقیقاتی، انتشار بیش از 65 مقاله در مجلات و بیش از 40 مقاله در کنفرانس‌های مختلف از جمله فعالیت‌های علمي پژوهشی دکتر زارعی پور است.